העשרה הנבחרים ביותר של הפועל ר"ג באיצטדיון המיתולוגי בגבעתיים
שמואל נחמיאס עושה וידוא אליפות לשער של משה פרל ב-1964. צילום מתוך אתר המכתש
1
הפועל ר"ג – מכבי חיפה 0:1 (1.5.2007). שנה אחרי שהפועל ר"ג חוזרת למכתש שננטש ורושמת מסע הינצלות דרמטי מירידה לליגה א', היא מטיילת לעונת עלייה מהארצית ללאומית. בדרך היא מנסה לשחזר את עונת הגביע המופלאה מ-2003. אחרי שהיא מעיפה את הפועל רעננה מהלאומית ואת כפ"ס מליגת העל, מזמנת לה ההגרלה את מכבי חיפה השגיבה.
המכתש התמרק, הכרטיסים נחטפו, החיפאים הגיעו עם צבא ירוק ולראשונה אחרי שנים רבות חזר הצבע ללחייו של המגרש עם כ-4,000 צופים ואווירה שלא זכורה שנים רבות. חיפה הלכה לאיבוד במכתשים הקטנים והצחיחים, החבורה של יובל נעים נתנה את הנשמה, גררה להארכה ובדקה ה-115 שלח קרלוס צ'קאנה מסירת זהב לקובי חסן, שגילגל מקרוב, הקפיץ את הר הגעש באדום ורץ להצטלם על רקע הכתובת 'אש במכתש'.
אחת הסנסנציות הגדולות בכדורגל הישראלי – פער של שתי ליגות מול האלופה (היוצאת). למרות שמשחק האליפות היה משמעותי יותר ואין לי ספק שהאווירה בו היתה מחשמלת ומדהימה פי כמה, בחרתי במשחק הזה גם מפני שהוא התרחש בתקופה קריטית לעתידו של המגרש (ר"ג חזרה לשחק בו רק שנה קודם, אחרי כשלוש שנים בווינטר), והיה בכך ביטוי לתחייתו מחדש. ניצחון הרוח של המכתש.
2
הפועל ר"ג – מכבי חיפה 0:1 (משחק האליפות, 11.7.1964). רק אוהדים ותיקים ובודדים שעדיין ממשיכים להגיע כיום, ראו את משחק הזה ונכחו בהצגות הגדולות של אותה עונה מופלאה (0:1 על טבריה מכדור חופשי של חודורוב מ-18 מטר). אמנם היציע מאחורי השער היה עדיין סלעים וכורכר, אבל כל הטריבונה הגדולה היתה מסה אנושית בצפיפות בל תיאמן. בעיתונים נקבו במספר הלא יאומן של עשרת אלפים צופים במשחק הזה, שהוכרע משער של משה פרל לאחר בישול של ראובן כהן.
כל הווייתה של הקבוצה, כל עצם קיומה מאז 1964, מתבססים על אותה אליפות, שהפכה את ר"ג למעין מעצמת כדורגל. גם שנים רבות אחר-כך חיינו תחת אשליית ה"אימפריה", שהתמוססה לאיטה. האליפות הזו היתה שיאן של שתי עונות מטורפות ומטריפות, בהן עלתה הקבוצה מהליגה השניה והפגינה עליונות מול האימפריות של אז – מכבי יפו, הפועל פ"ת ומכבי ת"א, לעיני אלפי נלהבים. רק בית"ר ירושלים ב-1992 שיחזרה את ההישג של אליפות בעונת עלייה. דוביד שוייצר עשה את הסיפתח שלו ככריש, כשהוביל באותה שבת היסטורית, במחזור האחרון של העונה, חבורה של ווינרים חד פעמיים בתולדות הפועל ר"ג.
3
הפועל ר"ג – מכבי הרצליה 2:3 (18.5.2002). המכתש מקרטע מעונה לעונה, ולמרות דרישת ההתאחדות בתחילת העונה להתקין בו כסאות פלסטיק, הוא מצליח להעביר עונה נוספת עם מושבי הבטון המפוארים. ר"ג עוברת עונה איומה בלאומית, עם תבוסות מבישות בבית ועד למחזור אחרון דרמטי כשהיא עם רגל וחצי בליגה השניה. גם ניצחון לא יבטיח לר"ג הישארות. למכתש מגיעה מכבי הרצליה, הזקוקה אף היא לניצחון כדי לעלות ליגה. מולה מתייצב אלי כהן, המאמן שהוחזר לר"ג לארבעת מחזורי הסיום (במקום מוטי איוניר) לאחר שחודש קודם לכן התפטר מהרצליה. טלנובלה במיטבה, ובשידור ישיר בערוץ הספורט.
4,000 איש מגיעים, כשאת הצבע מעניקים כאלף אוהדי בני-יהודה שחייבים הפסד של הרצליה כדי שקבוצתם תעלה. ר"ג זוכה לעידוד שכבר שנים לא נשמע. עם הגב אל הקיר נותנת ר"ג תצוגת לחימה מרשימה, מובילה 0:2 משערים של לירן ולדבוים ואופיר חלוואני (בפנדל), סופגת צמד שיוויון, אבל יוצאת מזה אחרי דקתיים בעזרת שער מופלא של מרקיניוס ועד לסיום מתאבדת ברחבה שלה בדרך לניצחון בלתי נשכח ולהישארות דרמטית. זה גם היה משחק פרידה מהמכתש לשלוש שנים.
4
הפועל ר"ג – הפועל פ"ת 2:3 (28.3.1964). קרב משולש ועקשני על האליפות – מכבי יפו שחמה על התואר, הפועל פ"ת האימפריה שהיתה אחרי חמש אליפויות רצופות ורצתה את השישי, והעולה החדשה מר"ג. פ"ת מגיעה למכתש עם קופמן, סטלמך, איציק ויסוקר בשער ואפילו המגן הימני דרור קשטן. העיתונים מדווחים על מכתש מפוצץ ב-7,000 ואף יותר. ר"ג הובילה 0:1 משער של משה פרל, פ"ת הפכה את התוצאה בצמד, אבל שלמה לוי בצמד משלו כולל שער ניצחון עשר דקות לסיום סגר עניין בניצחון ענק שהעלה את ר"ג למקום הראשון ונתן לה את הדחיפה אל משחק האליפות כשלושה חודשים לאחר מכן.
5
הפועל ר"ג – הפועל עכו 2:3 (17.1.1976). בעיתון "חדשות הספורט" כתבו ביום חמישי שלפני המשחק: "נורות ושרשראות צבעוניות נמתחו מהמכתש ועד לכופר הישוב". האווירה אמנם היתה מחשמלת, אבל נורות ושרשראות לא ראינו. כל ר"ג וגבעתיים היו על הרגליים בשבוע שקדם למשחק. זו היתה העונה של כמעט עלייה מליגה א' צפון (הליגה השניה). ר"ג התחזקה ברכש מפואר שכלל את רוני קלדרון, יוז'י סורינוב ורוני לוריה, שהצטרפו לקאדר מקומי מבטיח (דנישבסקי, שוחט, בוקסה, קאופמן).
המכתש היה מלא כפי שלא היה מאז משחק האליפות ב-1964. הדיווח בעיתונים היה קצת מוגזם: כ-8,000 צופים. ר"ג נתנה חוויית כדורגל בלתי נשכחת, כשקלדרון, דנישבסקי, חייק, יוסי נעים, קאופמן, לוריה ואדמון עשו 0:3 מהמם ומלהיב. נגמר 2:3, נקמה קטנה על המשחק שפוצץ בסיבוב הקודם בעכו. ניצחון שלא הספיק לעלייה, אבל נחרת בתודעה כסמל אחרון לתקופת זוהר. מכאן בעצם החלה דעיכתו של המועדון, שכללה נטישה הדרגתית של אוהדים.
6
הפועל ר"ג – הפועל ראשל"צ 0:1 (5.4.1980). אחרי 12 שנים של נסיונות לחזור לליגה הראשונה, הנה זה בא. ליאון קונסטנטינובסקי, בעונתו הראשונה בר"ג, הוביל לצמרת חבורה שנשענה על שחקני בית. ראשל"צ הגיעה למכתש במחזור ה-25 לאחר שכבר הבטיחה את עלייתה ביחד עם הפועל ירושלים. 6,500 צופים ראו בדקה ה-84 את טופל'ה בייטנר דוחק פנימה כדור קרן. היינו כחולמים.
הצוות המקומי הזה, עם אותו מאמן, שיחק עונה אח"כ בלאומית וירד ליגה בבושת פנים כבר אחרי פחות מחצי עונה.
7
הפועל ר"ג – מכבי עכו 1:6 (30.11.1991, הופסק בדקה ה-79). כשמתכוונים למשחקים מיתולוגיים ובלתי נשכחים, זהו אחד מהם. סיפור הזוי ומוזר בתולדות הכדורגל הישראלי.
עכו הגיעה למכתש עם ריצה מדהימה בצמרת וללא הפסד. שמיים חצי מעוננים קידמו את פניה, וגם מורדי ועקנין ורונן חרזי, שתוך שעה של משחק הובילו לבליץ מרשים של 1:6. בדקה ה-50 החלו ממטרים שהלכו וגברו, עד לשיטפון מדהים ונדיר. חולות המכתש הפכו לאגם שוצף. דני קורן, אז שופט צעיר, לא עמד בלחץ המים והפסיק את המשחק כשאנשי ר"ג מנסים לשכנעו לחזור. יו"ר עכו, ברוך אופיר, ניצל את המהומה, הורה לשחקניו לרוץ לאוטובוס, הצליח לשכנע את השופט שאין טעם להמשיך, לקח את כרטיסי השחקן ונתן גז. לימים התנצל קורן והודה כי טעה שלא חזר להמשיך עוד מספר דקות. בינינו, זה באמת היה בלתי אפשרי ובלתי אנושי.
במשחק החוזר מזג-האוויר היה מעולה, התוצאה קצת פחות: 0-0.
8
הפועל ר"ג – מכבי יבנה 0:1 (29.4.1989). אחרי עונה מלהיבה עם קאדר מקומי מצוין בתוספת שוקו-שמריה, ר"ג שוב בדרך לעלייה לליגה הראשונה. עם חוויות מהמשחק המופסק בסיבוב הקודם ביבנה (רימון הגז), עלתה ר"ג למשחק העלייה במכתש המאובק לעיני 4,000 צופים. 81 דקות משמימות עברו עד שדני אשכנזי נשלח באגף, התגבר על המשטח הגרוע ומסר לשוקו נומדר כדור מקפץ במרכז הרחבה. טאץ' אופייני של הסקורר הכניע את פרדי לסנר והרטיט לבבות. יעברו עוד 3-2 משחקים עד להכתרה הסופית בחדרה, אבל זה היה המשחק שהכריע את העונה.
9
הפועל ר"ג – הכח ת"א 1:2 (15.4.1961). הדרבים מול הכח (גם בימים שעדיין לא נשאה את שמה של ר"ג) זכורים היטב לוותיקי האוהדים. בשנות ה-60 העליזות המשחקים היו אש, בעיקר במכתש. הכח זכתה באליפות ב-1965, עונה אחרי הפועל, והשנאה בין הקבוצות החלה לצבור ותק וגובה.
המשחק המדובר הסתיים ללא הכרעה, אבל ביציעים שלטו כמה מאות מאוהדי הכח מול אלפי אוהדי הפועל, שהורכבו בין היתר מילדי הנוער העובד והלומד. במהלך המשחק החלו היציעים להתחמם לאחר שקומץ אוהדים סגולים פרצו ליציע שמאחורי השער ושברו תוף על ראשו של המתופף. בסיום פרצה קטטה בין שחקני שתי הקבוצות, היציעים התלקחו וכמה מאוהדי הכח חדרו למגרש. פרשי משטרה דהרו במגרש ואז שלף אחד מאוהדי הכח (אומרים שהיה זה יוסקאי) סכין ודקר סוס בבטנו. דרבי שהפך לאגדה נוספת בתולדות המכתש ומככב מדי פעם בטריוויות ספורט.
10
הפועל ר"ג – הפועל טייבה 0:2 (29.3.1996, הופסק). טייבה הגיעה למכתש על סף הבטחת עלייה לליגה הראשונה. ר"ג היתה שקועה בתחתית, אבל הובילה 0:2 בדקה ה-60 (משני פנדלים של יובל נעים ואילן חכים) ונראתה בדרך לניצחון. אלא שאז הורחק יובל נעים לאחר שהקוון שרביט אותת לשופט שבתאי נחמיאס כי פגע בשחקן יריב. נעים העצבני רץ לקוון, נעמד מולו בפוזה מאיימת ואז נגח קלות במצחו.
לאחר התייעצות קצרה החליט השופט להפסיק את המשחק, ואז התרחש אחד המחזות המוזרים: ראפיק חאג'-יחיא, ראש עיריית טייבה, פרץ למגרש, רץ לעבר יציע אוהדי טייבה, ניפנף "וי" באצבעותיו, הלהיט את הרוחות ולקינוח הוסיף הצגת סטריפטיז לעיני הטלוויזיה והעיתונאים ("מה כבר עשיתי? סימנתי וי. מה, אני מחבל?"). ר"ג ספגה הפסד טכני, נעים הורחק למספר חודשים והמכתש תייק ברקורד שערורייה שהיינו רוצים לשכוח.
מוזר שהמשחק נגד עירוני אשדוד מעונת 1990-91 בו ניצחנו 2-4 לא הצליח להיכנס לרשימת 10 המשחקים הגדולים.
בהחלט היה מקום למשחק הזה להיכנס במיוחד שמדובר במשחק מרתק בו כבר חזרנו מפיגור 0-2 בבית לניצחון הירואי 2-4 תוך תצוגת כדורגל מדהימה במחצית השנייה.
במשחק הזה כולם במחצית ידעו שהפועל רמת גן תהפוך את הפיגור לניצחון
כל כך הרבה החמצות ומשחק מצויין של פאשב לא נתנו הרבה סיכוי לאשדוד
זה המשחק היחידי בכדור הארץ שהיה באנקר לטובת הפועל רמת גן לאחר פיגור 2-0
פ"ת הוליכה ביתרון 2 אחת, ברשצקי הורחק סמוך למחצית וניצחנו בשיניים שלוש שתיים עם עשרה שחקנים, עם פאשב,יובל,זטרי,חרזי,צחי. לא עלינו באותה עונה
למנש: לא פ"ת, אלא אשדוד, הפועל אשדוד. ניצחנו 2:4 נדמה לי. ברשצקי לא הורחק. יהודה זגורי הורחק כבר בדקה הראשונה.
ולמנש אתה מתבלבל עם משחק אחר שהיה באותה עונה נגד מכבי פ"ת.
מכבי פ"ת הוליכה במחצית 1-2 ברשצקי הורחק במחצית השנייה ולא במחצית הראשונה, יובל נעים משווה בפנדל ושתי דקות אח"כ פאשב כובש שער ניצחון ור"ג מנצחים 2-3.
(מחזור 3 20.10.1990)
אין לך מושג.בלי להעליב.אולי אתה צעיר מידי.המשחק שכל המדינה דיברה עליו היה ה3:2 על הפועל פ"ת ששבר רצף של 5 אליפויות שלהם
זכיתי להיות ב 6 מתוך ה 10.
מסכים גם עם רז לגבי המשחק מול אשדוד.
עוד משחק שראוי לציון, פחות בגלל הכדורגל יותר בגלל האוירה.
זה היה מול מכבי יבנה, בערך ב 1986. כרגיל, משחק מכריע על העלייה. אוהדי יבנה ישבו ביציע של הקיוסק ובשלב מסוים התלהטו הרוחות והם החלו לרוץ עם צינורות ברזל לכיוון היציעים שלנו.
במקביל, מס' אוהדים שלהם הגיעו לאזור הצמחיה שמעל השער הצפוני והחלו לזרוק משם בלוקים לכיוון היציע הקטן. במקום להסתכל על המשחק היינו עסוקים בהתחמקות מאבנים שהתעופפו מעל הראשים…
הייתי מוריד את המשחק העשירי (איך הוא נכנס לעשרת הגדולים?!? ירדנו ליגה…)
ומחליף אותו בניצחון מול רמת השרון שהעלה אותנו ליגה במכתש המחודש.
המשחק מול רמת השרון היה המשחק הגדול של עידוד האוהדים בעשור זה.התפאורה,השירים
והעידוד של כל הגילאים.
,תצוגת עידוד בסגנון סן סירו ,לדברי הפרשנים בטמבלויזיה
כשעה לפני תחילתו,ושעה לאחר סיומו,העלייה היחידה במכתש לליגה 1
המשחק מול עכו זכור לי שהמכתש היה מפוצץ כמו במשחק האליפות
ולפי דעתי היו אפילו יותר מ 8000 צופים
הרעש המחריד של השריקות ממש ריסק לאנשים את עור התוף
קלדרון ממש התעלל בקבוצה העכואית ואם רמת גן היו רוצים היה נגמר גם 0-6
לאחר 0-3 הקבוצה נרגעה ואפשרה לעכו להבקיע פעמיים
דרך אגב באותה עונה היה רק 2 נקודות לנצחון ככה שהפער ירד רק לנקודה שלא הספיקה לעבור את עכו
שבועיים לפני כן הפער עמד על 7 נקודות אבל אז ביתר נתניה שהיתה גם בצמרת ניצחה את עכו והפער מרמת גן ירד ל 5 נקודות ושבוע לפני המפגש מול עכו היא לא שיחקה כי היו בליגה מספר אי זוגי של קבוצות וכל שבוע קבוצה אחרת נחה ולא שיחקה ואז עכו נחה ורמת גן הורידה ל 3 נקודות לפני המפגש מול עכו
במשחק מול רשלצ ב 1980 המכתש היה מפוצץ בצופים וכל המשחק רמת גן ישבה על השער של ויימן המצויין ולא הצליחה להבקיע ואז דקה 85 רפי פלד מרים קרן מהמקום שכתוב היום אש במכתש
וטופלה שבא במרוצה הרים את הרשת הגבוהה של ויימן 0-1 שער שממש העלה את הפועל רמת גן מהמקום השני לליגת על. רצה הגורל ובליגה הראשונה נפגשו במשחק הראשון ראשון לציון מול הפועל רמת גן ורמת גן ניצחה 0-1 בחוץ וכבר חשבנו שהנה הולכים לקחת אליפות אבל מאז המשחק הזה רמת גן היתה חלשה מאוד וכמעט הפסידה בכל משחקיה וזו היתה העונה הגרועה ביותר בתולדות המועדון
לגבי המשחק מול יבנה בעונת העליה 1988-9 דני אשכנזי פרץ מהאגף איפה היציע הצפוני ובלי להסתכל הרים כדור לשוקו נומדר שהרים את הרשת של פרדי לסנר רמת גן פתחה פער של 4 נקודות על פני יבנה שהספיק לה לעלות ליגה במשחק המדובר בחדרה אבל שבוע לפני כן היא נוצחה בקבוצת הנאחס מכבי פתח תקוה ויבנה שוב צימקה אבל לא עזר לה כלום כי במשחק האחרון מכבי פתח תקוה הצליחה ממש ברגע האחרון להשוות מול יבמה נגמר 2-2 למרות שליבנה הורידו נקודת ליגה באותה עונה כלום לא היה עוזר לה. ובמשחק המדובר מול מכבי עכו זו ממש היתה חוויה זה בעונה שביתר ירושלים ירדה ליגה והיא היתה בצמרת יחד עם מכבי עכו החזקה שהגיע למכתש הובילה 0-1 ואז מורדכי ועקנין ורונן חרזי הבקיעו ללא רחמים 1-6 עד הדקה ה 78 שירד גשם זלעפות שלא זכור לי מימי וכל המכתש נהפך לברכה אחת ענקית
המפגש מול באר שבע בעונת הירידה 1989-90
ישבנו ביציע הדרומי יחד עם אוהדי באר שבע שכל המשחק עודד את הקבוצה שלהם
בקריאות המפורסמות שלהם אה יו יה אה יו יה
זכור לי שחצי ליגה היתה מעורבת בירידה והפועל רמת גן היתה מתחת לקו האדום
בהפרש של נקודה מבאר שבע
המשחק של רמת גן היה ממש גרוע וזכור לי שרק פעם אחת וואלב הבולגרי בעט לשער מעל השער
אופיר חיים מהפועל רמת גן המגן עוד הספיק להציל אותנו מספיגה בדקה ה 80 שממש הוציא בראש מקו השער. גם עם המשחק היה ממשיך עוד 10 שעות לא היינו מבקיעים עם המאמן האפס קשטן
זכור לי שבדקה ה 80 הודיעו ברדיו לכולם היו טרנזיסטורים אז באותה תקופה שכל המשחקים הסתיימו והיורדת השניה תקבע במשחק הזה במכתש ואיזה 10 דקות דרמטיות היו ומותחות עצבים שלא עזר להפועל רמת גן להישאר בליגה. כולנו בכינו בסיום לקול מצהלות הקהל של באר שבע
שלום
נהנתי לקרוא משהו אחר , וטוב שכך . הרי את הפגרה הזו לא נשכח .
לא אשכח משחק נוסף משנות השישים המאוחרות .
הפועל ר"ג מארחת את הדרבי 0:5 לטובתנו . כילד בן 12-13 היינו על גג העולם .
עד היום אני מראה חמסה עם היד. 0:7 נגד הפועל ירושלים .
היו עוד , פשוט לא זוכר . אלישע שוחט תזכיר משחק זה או אחר.
שבת שלום לכולנו
לרז האדום ולכל היתר שהתפלאו ויתפלאו למה משחק כזה או אחר לא בפנים: הרשימה מונה רק עשרה משחקים, אז הרבה משחקים גדולים לא נכנסים. אני חושב שאנחנו מקפחים את שנות ה-50 ועוד כמה מעונת האליפות, וכמובן ה-1:7 על הפועל ירושלים בשנת 1965 שבו אבנר לבון שעלה מהנוער להופעת בכורה בבוגרים כבש רביעייה. בקיצור, כל אחד זוכר את הדור שלו. חכה שיבוא אדום עתיק ויכניס לי בראש למה לא כתבתי על 5 משחקים משנות השישים.
לברגר: משחק עשירי נכנס פנימה באילוץ, ואפשר להחליף אותו בלי בעיה. משחק גדול הוא בהגדרה שלו כזה שזכור ומשמעותי, לאו דווקא בגלל הצגה של הפועל ר"ג.
1. ניצחון שבע אחד מול ביתר שמשון כשביציע מבקשים להפסיק את הבושה
2. הפסד לאחי נצרת בעונת איוניר שניצחו אותנו כשהיינו במקום הראשון והם באחרון
3. הביזיון נגד נצרת כשמחאנו להם כפיים והם החזירו בחוסר מאמץ
4. הפסד למכבי הרצליה של אלי כהן 4 0 ומכות ביציע בין משפחות אבירי-בן עמי
5. נגד ראשון לציון עם סימון האוהדים ושליחת מסרים
6. נגד טירת הכרמל בחוץ כששחקן שלנו מהמר נגד הקבוצה
נו שלמה ,אתגרת אותי , קח רק אחד שרמז מה מצפה לנו. המשחק הראשון של עונת האליפות ,מול שמשון ת"א בבלומפילד שנחנך שנה וחצי קודם . לא נכנס לפרטים ,אבל במחצית שמשון הובילו 3:0 וכבר ראינו שחורות ואז המכונה נכנסה לפעולה, שמשון נעלמה ,הושג שוויון ועוד כמה דקות היינו גם מנצחים . פתאום הבנו שיש כאן משהו גדול .סוף העונה -האליפות.
עוד משחק נידח ושולי באחת ממסגרות הגביע מול קבוצה נידחת מרמלה אי שם בשנות ה-60. המשחק התנהל כולו סביב הרחבה של השוער הרמלאי שהיה נוצרי בשם מישל. הבן אדם תפס יום, אי אפשר היה להכניע אותו, תצוגה מופלאה, בסוף המשחק הורם על הכתפיים ושחקני ר"ג לחצו את ידו. שבוע לאחר מכן שחקו מול יצור הכלאיים וחטפו רביעיה. עברו שנים רבות מאוד ובמסגרת עבודתי הזדמנתי למפעל נירוסטה ברמלה ושמתי לב (איך לא ) שהבעלים היה שחקן בעברו ,כמובן שהתפתחה שיחה ונזכרתי באותו משחק ,האיש קם ,לקח אותי לעבר השני של הכביש לחנות ואמר לי, תוך שהוא מצביע, זה מישל .קצת זכרונות ונפרדנו.עולם קטן.
והיה גם 6:1 מול כפר סבא ,אצלם ,נדמה לי ב-62.
בתקווה שהזכרון נכון.
זכור לי משחק ה- 1:7 מול הפועל ירושלים במכתש, 1965.
במיוחד זכור לי מישל פורטל שוער ירושלים שחטף רביעייה עד למחצית והוחלף אחר כך. בעבודתו האזרחית הוא היה בדרן שפותח הופעות במועדוני לילה.
במחצית הוא פנה לכיוון הקהל ביציע המזרחי, שאז היה סלעים ללא טריבונות, השתחווה לקהל כאילו הוא במועדון והוציא את המה שמו שלו ונפנף בו לקהל לאחר השריקות והקללות שהוא ספג.
לאדום עתיק: המשחקים הגדולים ב מ כ ת ש.
הלו זה בלומפילד?
7 מתוך 10 שבטוח הייתי, כולל משחק האליפות.
אחד בטוח לא הייתי, ר"ג – עכו 76 (למדתי בחו"ל).
2 שאיני בטוח. הזכרון מתעתע. ר"ג – ראשון 80 ור"ג – ב"ש 90.
אה, אהבתי את הרעיון של משחק מס' 11.
צודק שלמה. טעות שלי. לאדום זקן -אני זוכר תקרית כזו עם לופא קדוש.
1969,הפועל רמת גן מול מכבי תל אביב-2-3 קונסטאנס הילד בן ה 17 מהשכונה וכוכב ימי שישי בגן מרים
מוריד כיפה ועולה לבוגרים.
מול שפיגל.טלבי,רוזן,בלו , שחקני הנבחרת שהגיעו למונדיאל ,עושה קרקס יחד עם היימן ומבקיע
בשער שלנו עומד יואל שוהם שמקבל ציון 10.
כתבה משובחת שלמה ,עושה חשק לחזור למכתש אבל השער נעול. עברתי השבוע בבורוכוב והלב נצבט בעצב על המגרש השומם.תעדכן מה קורה עם המגרש כי נראה שנרדמנו שוב .
אפשר להכניס לרשימה את ה2-2 מול מכבי פ"ת 1971 (גול של ציריק דקה 90), 1:1 עם יפו בשנה בה הפסדנו מחזור אחרון בבלומפילד
מהתקופה האחירונה זוכר במיוחד ה3-3 מול לוד אחרי שר-ג עושה מהפך וחוזרת מפיגור של שני שערים.
שבת שלום
איתן , שבת שלום
לא מסתדר לי בראש 1969 ייתכן ואני טועה . בעונת 1968\69 ירדנו ליגה עם יחיאל מור
במשרת המאמן. ב- עונת 70\69 כמעט ירדנו לליגה השלישית . 70\71 העונה עם יפו.
כך שאולאי 67\68.
שמוליק
צודק אחי, העונה הכפולה של מלחמת ששת הימים1966-7-8
אין לי מה להוסיף על הרשימה. כל המשחקים שנבחרו טובים וראויים.
אבל לשלמה אני רוצה להסב תשומת לבך לכתבה שפרסמת אצל בר לב לפני 10 שנים ושם פתחת בכתבה כך :
מאת שלמה מן 13.12.2000
המכתש. אותו מגרש אימתני, פלא ארכיטקטוני, מיתוס מיוחד בנוף מגרשי הכדורגל בארץ, כבר זקן ובא בימים. סופו בלתי נמנע. הדחפורים כבר מחממים מנועים. יומיים שלושה לאחר שיעלו על השטח כבר לא נכיר את המקום שבו העברנו את מיטב שנותינו עם הקבוצה. יישארו הזכרונות בעיקר נעימים.
תשים לב שאתה כתבת על המכתש בלשון עבר ומספיד אותו,כשכבר אז אם היית לוקח על עצמך את המלחמה היה אפשר לעשות משהו ולהציל את המגרש , אז מה קרה שהתעוררתה פתאום כשכבר ברור שאי אפשר להציל כלום.. מכל ההפגנות האלה לא נראה שאפשר לעשות משהו ואנחנו חוזרים לוינטר כמו מוכי כינים ובלי הבית.
באמת שאין לי תשובה על כך.
לדעתי,יותר קל היום לתקשר בין אנשים איכפתיים ולצפות לתגובה,כך נוצר מצב שאתר המכתש והנוכחי מגיעים לאנשים שבעבר יכלו מקסימום לדסקס רעיון בבית קפה.
שנית,האוהדים היום יותר אידיאלוגים לערכים חברתיים .
בהמשך לשיחה עם שלמה,אם הצלחנו להביא 1500 לצעדת סובב מכתש,אין סיבה שלא נקיים זאת שוב,והפעם בריכוז משלושה מקומות נוסטלגים-ככר נח,נוגה,חשמונאיםארלוזורוב -והתחברות בסובב המכתש .
ניתן יהיה להגדיר את האידאולוגיה בעיקר על פי המבנה שלה, הדרישות שלה ממאמיניה, והדרך בה היא מגדירה את המציאות העכשווית והמבוקשת. ניתן להגיד כי אידאולוגיה היא השקפת עולם כוללת, המתייחסת למציאות הנוכחית והעתידית כאשר מטרתה היא ליצור מסגרת רעיונית המאפשרת לאדם לארגן ולהבין את העולם שבו הוא מתקיים ולפעול לשינויו או שימורו.
לא סתם אומרים דברים שרואים משם לא רואים מכאן (או ההיפך).
בכל מקרה עברו 10 שנים, 10 שנים שבהן עזבנו את המכתש, חזרנו אליו, תהפוכות מכל הסוגים בקבוצה והרבה כאבי לב.
ממרחק הזמן, כשרבים מאיתנו מזדקנים, המכתש חוזר להיות משאת נפש ונקודת החיבור הכי מזוהה עם המועדון, יותר מהצבע, יותר מהפועל והחרמש, יותר מהעיר, יותר מהכל. המכתש הוא נקודת הציון והייחודיות שלנו.
עכשיו, לאחר מלחמה קטנה אבל לא פשוטה, אולי אולי מסתמן שינוי כלשהו. לחלום מותר, לעומת ההשלמה של לפני שנים. כולנו חטאנו בחטא ההשלמה המוקדמת מדי, היינו נאיבים, האמנו לשקרנים ומושחתים. זה עונשנו.
איזה שינוי בראש שלך ? הסיפור של המכתש גמור ואתה יכול לחלום עד מחר ,
הם גמרו לעשות בדיקת חוזק קרקע והולכים להוציא אישורי הריסה .עוד חצי שנה מהיום יש התחלת בניה ואל תבלבל את המוח על חלומות
היו צריכים להלחם לפני 20 שנה ונרדמו בעמידה או יותר נכון חלמו בעמידה. מה שיש זה זכרונות של משחקים וזהו. תוציא לךך מהראש שאי פעם נחזור למכתש כי זה מגרש היה כלא היה.
מה היינו עושים בלעדיך?
זוכר שלפני זמן מה היה כתוב שחברה אחרת מנהלת מו"מ עם אלוביף לקניית המכתש בהמון כסף וכבר נרמז שזה סגור. אז הנה קצת חדשות (טובות או רעות לפי בחירתך). אותה חברה, תדהר, ירדה מהנושא ורק בגלל הבלגנים של התושבים והאוהדים.
נו זה כבר ידוע. אז מה ? תבוא חברה אחרת שתשקיע ותקנה.
כאמור, מה היינו עושים בלעדיך?
לאדום זקן
קבל תיקון 0:7 לר"ג . אבנר לבון עם רביעייה לשער ירושלים . באותה עונה שיחקו נגד אותה קבוצה ( בית חוץ ) רצוף .
מישהו הזכיר את מכבי פ"ת 2:2 בעונת 72\71 . הם הובילו 0:1 כשציון דיגמי אשם בשער.
היתה בעיטת עונשין לטובתם לשער המערבי בצד של חדרי ההלבשה . הוא אמר לאריה וילקומירסקי לעמוד על קו השער , בכך הוא ביטל נבדל אפשרי של בלם פ"ת .
במחצית נכנסו מ"ס גברתנים לחדר ההלבשה השתיקו את פרקש המאמן ואיימו על כל השחקנים : הנשים והחברות שלכן פה . לא תצאו מכאן חיים . אנו יודעים את הכתובות שלכם.
האיום עזר והקבוצה נלחמה . חיים ציריק בזינוק התאבדות השווה עם הראש , סטייל שייע
האדום .
צודק, אכן 0:7. מה שכנראה הטעה אותי זו התגובה של שלמה מן (16:25) שבגללה חשבתי שהזכרון בוגד וזרמתי איתו.
היתה אמורה להיות כתבה על משפחת ארקין בידיעות מקומי.
אם למישהו יש את העיתון אז בבקשה לעלות לפורום.
או כתבה אחרת משם.
תיקון קטן . לדעתי במישחק עם עכו שמואל אדמון הרכש מבאר שבע לא שיחק אז . הוא היה אצלנו בתחילת שנות ה70 יחד עם רוני לוי זאן קלוד שיטרית ציריק טריבגודה ז"ל ונורדמן ז"ל.
אם אני לא טועה לא הוזכר ברשימה משחק ענק
ומשמעותי ,שהוסיף הרבה גאווה ויוקרה למועדון.
שנת 76 ,הפועל רמת גן 2 ,הפועל תל אביב 1.גביע המדינה .הם
שמים את הראשון על ההתחלה .אם אני לא טועה,
סורינוב בשער והוא גם אשם בגול ,אבל מאותו רגע
רמת גן שולטת במשחק ותוקפת גלים גלים .במחצית השניה
שימלה שוחט פריצה מימין לשער המזרחי ופצצה
לרשת ,ובהארכה שאול חייק מנצח את המשחק .לא זוכר את המהלך ,אשמח
אם מישהו ישלים את התמונה.
אכן, כתבת את הפרטים המשמעותיים. משחק גדול שהתקיים ביום שלישי.
היה משחק אחד במכתש נגד מכבי תל אביב
תחילת שנות השבעים או סוף השישים אנחנו
שוכבים על השער שלהם חזק והם בבונקר
מי שמציל אותם הם חיים לוין וצביקה רוזן
שהיה אז הבלם הכי טוב בארץ וגם עם תסרוקת אפרו
שלא הייתה מביישת את ג'ימי הנדריקס.
מורי ארקין בעיתון ידיעות רמת גן

דף 2 http://up203.siz.co.il/up2/imdlxdzzx2qj.jpg
דף 3 http://up203.siz.co.il/up2/zcwjjoxy1ngj.jpg
דף 4 http://up203.siz.co.il/up2/thzm252z2iqy.jpg
דף 5 http://up203.siz.co.il/up2/dulvmgjye4m5.jpg
דף 6 http://up203.siz.co.il/up1/jmodej52akn2.jpg
דף 7 http://up203.siz.co.il/up1/zmnzojlkwenx.jpg
דף 8 http://up203.siz.co.il/up1/mvatn4dwkzta.jpg
נצחון 5-2 על עכו כששלמה מוסלי נוגח 1-0 בדקה הראשונה ושוקי כוכש בהמשך.
שהמשחק שאתה מדבר עליו היה נגד יפו
ישבתי מול האפסנאות שוקי הוכשל ליד נקודת
הקרן הרים למוסלי ואחר כך גם כבש בבעיטת
עונשין מ25 מטר מסובבת מעל החומה
אני זוכר את הכותרת בעיתון ספורט ביום ראשון
על ההכשלה והגול בדקה הראשונה ,"החטא ועונשו" איזה משחק!
עכו ולא יפו. – זה היה ליגה א צפון ויפו היתה בלאומית לצערנו
ראיון עם שלומי דורה בעיתון ידיעות רמת גן

המשך דף 2 http://up203.siz.co.il/up3/ojmkotj5whvk.jpg
המשחק נגד מכבי עכו היה בנובמבר 1991 ולא בנובמבר 1992 כפי שכתבת נא לתקן בבקשה.
תוקן, תודה.
תודה על הכתבות.
המשחק הגדול ביותר היה משחק האליפות. 10000 צופים. סלעים נופלים ביציע המזרחי. מכבי חיפה היתה צריכה להוביל במחצית לפחות 0-3 . בלטו במשחק האליפות : משה פרל, שלמה מוסלי, יעקב חודורוב ומרדכי בנבנישתי . שחקני העונה: שלמה לוי ומשה פרל. כן בלטו בעונת האליפות : יעקב חודורוב , מרדכי בנבנישתי, צבי היימן, שמואל נחמיאס ראובן כהן וגד יניאק.