עדכון יום רביעי בערב: ביהמ"ש המחוזי הורה לעצור את הריסת המכתש עד לדיון במעמד שני הצדדים* ניצחון קטן שלא מונע את הנזק העצום שנגרם היום למגרש
המכתש היום אחה"צ. נזק בלתי הפיך. צילום: ירון בר לב
בית המשפט המחוזי בת"א הורה לפנות ערב להפסיק את עבודות ההריסה במכתש, בעקבות צו מניעה שהגישו תושבי שכונת בורוכוב באמצעות עו"ד אילן בומבך ודורון מלכא. זהו ניצחון מעט מאוחר לאחר שנזק כבד כבר נגרם למכתש: מבנה המועדון, היציע הצפוני ומרבית היציע המזרחי (מאחורי השער) נהרסו החל מהבוקר והפכו לתלי עפר. ביציע הקיוסק נעקרו כל מושבי הפלסטיק, לקראת הריסתו שתוכננה למחר – ושכעת נעצרה.
צו המניעה הוגש בצהריים לבית משפט השלום על-ידי תושבי השכונה עצמון צין, איה כהן ודנה עמית-פינק. בצו דרשו התושבים להפסיק את הריסת המכתש כל עוד לא מוצתה עד תום זכות הערר המוקנית לתושבים בדיון על איחוד החלקות שהתקיים לפני כשבועיים. וכך טענו בין היתר: "באופן מדהים וללא כל התרעה ותוך הפרות חוק בוטות, לפני מספר שעות החלה המשיבה 1 (חברת יורוקום) להרוס באמצעות דחפורים את תכולת המכתש, תוך עשיית דין עצמית ובניסיון לגרום לנזק בלתי הפיך למקום".
שופט השלום בני שגיא דחה את הבקשה וכתב: "לא מצאתי כל נימוק בעל משקל המצדיק מתן החלטה במעמד צד אחד. מדובר בהתנגדויות לתוכניות הבנייה כך שאין בהריסת האיצטדיון כדי להפוך אותן לתיאורטיות. המשיבים (יורוקום) יגישו את תגובתם תוך שבעה ימים".
בעקבות כך ערערו עו"ד בומבך ומלכא מיידית לבית המשפט המחוזי על החלטת שופט השלום. "מן הדין ומן הצדק להיעתר לבקשה זו על מנת לשמר את זכויותיהם הבסיסיות של המבקשים עד לתום ההכרעה בתובענה שתוגש בהקדם בצד הבקשה או עד הכרעה בערר, על מנת שלא ייגרמו למבקשים, ליתר המתנגדים ולציבור הרחב נזקים קשים ובלתי הפיכים בימים הקרובים ממש".
שופטת המחוזי שושנה אלמגור נענתה לבקשה והורתה על הפסקת העבודות. וכך כתבה בהחלטתה: "למבקשים טענות משפטיות כבדות משקל, אשר ראויות לדיון במעמד הצדדים. מאזן הנוחות במקרה זה נוטה לכיוון המבקשים. ספק אם מוצתה זכות הערר שלהם. לפיכך ניתן בזה צו זמני כמבוקש לבקשה הבהולה למתן סעדים זמניים. המשיבים יימנעו מהריסת איצטדיון המכתש עד לדיון במעמד הצדדים".
תם לו יום קרב מתיש ומתסכל. עשרות אוהדים הגיעו משעות הצהריים למכתש וצפו בעיניים כלות בחורבן הבית. יורוקום, כמו שעשתה בזמנו בחפירות לבדיקת חוזק הקרקע, מבלי לבקש את רשות העירייה, מיהרה גם הפעם כדי לקבוע עובדות בשטח. עיריית גבעתיים, שעושה יד אחת עם תוכנית הבנייה המפלצתית ויזמיה תאבי הבצע, שוב עמדה מנגד והפקירה את תושביה ואת הנכס ההיסטורי לחסדי דחפורי ההרס והמוות. עצירת העבודות היא זמנית, וכמו שזה נראה השופטת תמנע את המשך העבודות עד למיצוי כל הערעורים (במועצת העיר ולאחר מכן בוועדה המחוזית), אלא שכאמור למכתש כבר נגרם נזק כבד, קשה למראה ובלתי נתפס.
יצוין כי ההליך המשפטי יעלה לתושבי השכונה עשרות אלפי שקלים. סכום נוסף של כ-40 אלף שקל יופקד מחר בקופת בית המשפט כתנאי למימוש הצו על תנאי. בימים אלה מתבקשים תושבי השכונה לתרום 500 שקלים כל אחד לטובת שירותי עורכי הדין. אוהדים שמעוניינים לעזור כספית מתבקשים לשלוח מייל לעצמון – zinnazmon@hotmail.com
אלוביץ יבן כלב בן כלב יאפס
כל הכבוד לשופטת. לפחות יש מוסד אחד במדינה המזדיינת הזאת שלא מושחת!! חייבים להילחם בכל הכוח לעצור את הזוועה.
שימו לב שהתקשורת המטונפת לא מזכירה במהומה את הרס המכתש
בשום אתר אינטרנט ושום תחנה בטלויזיה
מושחתים מושחתים בחסות אלוביץ
תלכו לעיריה לנענע שם את הגדרות עד שראש העיר ועוזריו העלובים יבינו מה תפקידם הציבורי. טפי על הפרצוף שלהם.
כאוהד הפועל ת-א ואוסישקין אני מבין את צערכם, אין כמו הבית. לשחק בווינטר זו התעללות. הלואי שתנצחו את בני הבליעל הרשעים.
ערב טוב. יום שהחל בבשורות גרועות מתהפך לו לקראת ערב ,המראות קשים מנשוא אבל לפחות אני יודע שמחר לא ישלימו את העבודה. אני מאחל שהצדק יראה וישמע בבית המשפט ויורוקום יפסידו והמכתש ישאר. אם יקרה הדבר יש לתבוע מאלוביץ להקים על חשבונו את היציעים והמבנים ואת כל מה שהרס וכמו כן לתרום סכום נוסף לקבוצה כפיצוי על הדין שלקח על עצמו ועוגמת הנפש הקשה שגרם לאלפים מאיתנו. אסור לוותר להם.
אל תיבנה על זה
שלמה,תבדוק אם המייל של עצמון צין שפרסמת נכון ,
אולי כדאי לפרסם חשבון בנק לתרומות?
אילן, המייל נכון. אם יש בעיה, אתן לך גם את המספר שלו. הוא האיש שמארגן את התרומות מהתושבים.
עצוב מאוד יום שידענו כי יבוא הגיע כמו בכל הליך אבלות אנו עוברים כרגע שלב של אובדן ועצבות ורק ימים יגידו האם נדע להתגבר ולהתחזק ולצאת לדרך חדשה. למשחק הבא נגיע בלי חשק ובחולצות שחורות לדעתי יהיה יפה בצדה של ההנהלה לבקש את השחקנים לשחק עם סרטים שחורים
אלוביץ יבן כלב אתה תתקן את כל מה שהרסת
צר לי ודמעות בעיניי כאוהד מגיל 7 כמעט 30 שנה, אבל אם אין זעקה אמיתית אין לנו זכות קיום.
מקומם שאנשים יושבים באפס מעשה ואני ביניהם ומלינים מול המחשב!!
נמאס מהאדישות של האוהדים שלנו וזה בכאב לב אדיר.
לאחי המדוכאים מרמת גן. גם אני גדלתי על האצטדיון הביתי של הפועל ירושלים קטמון. מאז שחרב ללכת לטדי זה לא אותו דבר. טדי מזוהה עם בית"ר. למרות שהוא אצטדיון עירוני. קשה ביום כזה לא לחוש רגשי השתתפות בצערכם. זוכר את היום שהטרקטורים הרסו את קטמון והלב נצבט לנוכח התחושות שלכם לראות את ההיכל נחרב.
מנחם בגין אמר פעם שיש שופטים בירושלים. הלוואי שנגלה שיש שופטים גם בתל אביב, שופטים בשר ודם רודפי צדק. או אז הגזירה תוסר.
תהיו חזקים.
שלום רב,
את אשר יגורנו, בא לנו.
הבוקר, אור ליום ד', החלה מלאכת רציחתו הפיזית של אצטדיון "המכתש" בגבעתיים,
את חיסולו המנטלי והנפשי, הרי החלו כבר מזמן.
להלן קישורים למראות הקשים:
סרטון מבין ההריסות, שצילם יו"ר רשימת גבעתיים שלנו, חבר המועצה רן קוניק:
אתר "המכתש בגבעתיים", הבלוג של העיתונאי שלמה מן:
https://maktesh.wordpress.com/2011/08/24/%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%94-%D7%94%D7%A8%D7%99%D7%A1%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%9B%D7%AA%D7%A9/.
אתר "המכתש", אתר האוהדים של ירון בר-לב:
http://www.hapoel-ramatgan.co.il/2011/08/24/%D7%90%D7%A8%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%AA%D7%94%D7%99%D7%95/.
ההמשך, שיהיה לא פחות כואב ועצוב, לדאבון הלב. לצערנו יבוא.
גם ביום יגוננו זה,
נשבעים לא לסלוח ולא לשכוח.
—
גבעתיים הירוקה
רשימה עצמאית לאיכות חיים חינוך וסביבה
עצוב וכואב ככל שיהיה,הקבוצה החלה העונה דרך ויש אוירה מדהימה עם מטרה לעלות העונה ליגה,האבל,הדיכאון,חולצות שחורות יכולות להכניס את הקבוצה לסחרור עם תוצאה לא טובה כבר בשני,ומכאן להכנס למשבר עמוק!
את החיים,כי או שמתאבלים או שמחליטים להרים ראש ולחזק את כל המשפחה…דווקא ברגעים כאלו קשים אנו חייבים להרים ראש ולא להכנע,כי זה או שנמשיך הלאה ללא מכתש(אב המשפחה)או שנהרוג את הקבוצה גם(כל בני המשפחה)!אסור להכנס למשבר שישפיע על הקבוצה!
שלום רב,
עדכון מיוחד
בית המשפט המחוזי בת"א הורה בצו מניעה,
להפסיק את עבודות ההריסה באצטדיון ה"מכתש",
ובכך נענה לבקשת תושבי שכונת בורוכוב
עצמון צין, איה כהן ודנה עמית-פינק,
שהוגשה באמצעות משרד עו"ד אילן בומבך.
שופטת בית המשפט המחוזי שושנה אלמגור,
שנענתה לבקשה והורתה על הפסקת העבודות,כתבה בהחלטתה:
"למבקשים טענות משפטיות כבדות משקל,
אשר ראויות לדיון במעמד הצדדים.
מאזן הנוחות במקרה זה נוטה לכיוון המבקשים.
ספק אם מוצתה זכות הערר שלהם.
לפיכך ניתן בזה צו זמני כמבוקש
לבקשה הבהולה למתן סעדים זמניים.
המשיבים יימנעו מהריסת איצטדיון המכתש
עד לדיון במעמד הצדדים".
להלן קישורים לעדכונים בנושא:
אתר "המכתש בגבעתיים", הבלוג של העיתונאי שלמה מן:
https://maktesh.wordpress.com/2011/08/24/%D7%91%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%A9%D7%A4%D7%98-%D7%A2%D7%95%D7%A6%D7%A8-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%94%D7%A8%D7%A1/.
אתר "המכתש", אתר האוהדים של ירון בר-לב:
http://www.hapoel-ramatgan.co.il/2011/08/24/%D7%94%D7%A0%D7%A7%D7%9E%D7%94/.
הפוגת מה, ביום טעון כואב ומתוח.
בהתאם לצורך,
נמשיך ונעדכן
—
גבעתיים הירוקה
רשימה עצמאית לאיכות חיים חינוך וסביבה
כל אבן שנופלת במכתש היא אבן שתיפול על עסקיו של אלוביץ. האימפריה של אלוביץ תיפול ביחד עם הנהלת העיריה המושחתת וראש העיר הרכיכה.
ואבנים אלה יחזרו למקומם!!!
לא לרודפי הבצע!!!
וכן לאוהבי הכדורגל האמיתי!!!
בליבי הציתה אש זאת האימפריה מהמכתש!!!
איפה היה העוד?כבר ב-8 בבוקר היה צריך לבקש צו הפסקת עבודה בכדי שלא יגרמו נזקים בלתי הפיכים!
תושבי בורכוב שלא הצטרפו למחאה שלנו כבר לפני 5 שנים,הולכים לעבור סבל,בלאגן,לחצים,רעשים,צפיפות,חנק ועוד!אני עדיין לא קולט איפה מאיזה צירי תנועה יצאו 180 משפחות,בבקרים,בערבים,ואיזה גנים,ביה׳ס ילכו ילדיהם!
קל לדבר
בשורה התחתונה צריך כסף.
קשה לפתוח את הכיס ברגע האמת. איני מעביר ביקורת על אף אחד אבל בסופו של דבר הכל שקול לכסף. ישנם כ10 אנשים (לא יותר מזה !!) שהולכים לעורכי דין, מדביקים מודעות, פלאיירים בתיביות הדואר, מתרימים כסף בערבים. לצערי התרומות מתנהלות בעצלתיים…. חוסר כח אדם ואי הענות של קמצני השכונה (ושוב סליחה ותודה לכל התורמים !!)
בבוקר הדחפורים הפתיעו את כולם. ובאותו רגע נפגשו עם עורכי הדין. יעזור? לא יודע. נכנסים למלחמת התשה. תרומות תרומות תרומות. אני מכיר את הנפשות הפועלות – מדובר באנשים שרק מעוניינים למנוע את המפגע הזה!
אני אתרום 500 ש' לטובת העניין ומבקש מאחרים לשקול תרומה לנושא החשוב.
התרומה היא נסיון לכפר גם על שלא עשינו מספיק במשך השנים למען הבית ועכשיו אנחנו דקה לפני רגע האמת האחרון.
פינגבאק: הרס מגרש המכתש – אין כמו הבית
בקשה למשפחת ארקין הנכבדה
אנה מכם עזרו בהצלת המכתש
התחילו להתערב בנעשה
זכרו עם כל אהבתכם לקבוצה
הפועל רמת גן והמכתש אחד הם
אין הפועל רמת גן ללא המכתש ורואים ומרגישים את זה בטריבונה
במקום שיבואו 3000 באים בקושי 500
אנה מכם התחילו להתערב לכם יש את הכח להזיז דברים
הצילו את המכתש בגבעתיים
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000676707#reaction
כתבות על המכתש בעקבות אתמול אמורות להתפרסם היום ב-ynet ובמהדורת מבט בערוץ 1.
שמישהו בבקשה ידאג להקליט ולהעלות לרשת.
http://www.one.co.il/Article/185759.html